E-coaches

Wil je echt weten wat je aan je woning kunt verbeteren? Maak dan een afspraak voor een Energie-scan door een van onze Energie-coaches.

Een energiecoach maakt tijdens een zogenaamde Energie-scan een adviesrapport op maat op basis van een bezoek door de bij je  thuis, waarbij de behoeften, de woning (met eventueel de bouwtekeningen erbij) en de laatste energie(jaar)nota mee worden genomen.

Tijdens de campagne “Eenvoudig energie besparen: waarom niet?” worden de kosten voor een E-scan vergoed door de gemeente. Hiervoor dient wel een simpele aanvraag voor vergoeding te worden gedaan. Daarover lees je hieronder meer.

Iedereen die tijdens de campagne een E-scan laat uitvoeren maakt kans op een mooie hoofdprijs: een mooie E-bike.

Tijdens de E-scan wordt ook gekeken naar de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen. Dit noemen we een Zonnepanelenadvies.

U krijgt een advies over het aantal mogelijke/gewenste zonnepanelen en de verwachte besparingen. Ook kan de energiecoach voor u enkele offertes aanvragen bij onze voorkeursleveranciers in Leudal.
Lees meer over het onafhankelijke zonnepanelenadvies op de website van Leudal Energie.

 

 Warmtescan

Het is ook mogelijk om (in de winter, wanneer het buiten erg koud is) een warmtescan te laten uitvoeren door onze E-coaches. Bij een warmtescan wordt met een infrarood-camera in beeld gebracht waar in je woning eventueel warmte weglekt. Dit zou bijvoorbeeld het geval kunnen zijn wanneer er onderbrekingen in de spouwmuurisolatie zijn.

Ook voor een warmtescan kun je een afspraak maken bij een van onze E-coaches in de pop-up store.

 
 
 

Animatie

Wil je meer weten over hoe een E-scan in zijn werk gaat? Bekijk dan deze leuke animatie over het werk van de E-coach.

Vergoeding voor E-scan

Vergoeding voor E-scan

Tijdens deze campagne zijn er geen kosten voor de energiescan. De gemeente Leudal vraagt u wel om een aanvraagformulier voor subside in te vullen. Na inzending ontvangt u per brief een subsidiebeschikking met daarbij een voucher ter waarde van 50 euro. Deze voucher kunt u inleveren bij het maken van een afspraak voor een energiescan in de pop-up store.

Testimonial energiescan

''Enige tijd geleden besloten we dat het een goed idee zou zijn om advies in te winnen over de isolatiemogelijkheden en alternatieve energiebronnen voor ons huis. Na een tip van een kennis, nam ik contact op met Leudal Energie. Binnen enkele dagen kreeg ik een telefoontje van de energiecoach om een afspraak te maken. Tijdens dit gesprek aan huis (dat ongeveer twee uur duurde), namen we alle aandachtspunten door waar iets te winnen zou zijn op isolatiegebied: de kruipruimte, de spouwmuren, de dakisolatie, de deuren en vensters zonder dubbele beglazing, enzovoort. Ook hebben we gezamenlijk deze aandachtspunten bekeken om een nog beter idee te krijgen van wat er mogelijk is. Tijdens het gesprek gaf de energiecoach al enige tips en adviezen over mogelijke verbeteringen, een schatting van de kosten daarvan en de besparingen. Een paar dagen na afloop van dit bezoek, kreeg ik via e-mail een uitgebreid rapport van de bevindingen, inclusief uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden en de manieren waarop deze gerealiseerd kunnen worden. Kortom, een betrouwbaar, onafhankelijk advies waarmee we aan de slag kunnen.''

- Riegart Moors, Roggel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Pop-up store

  • Dorpstraat 51 Heythuysen

  • Iedere vrijdag van
    14.00 - 20.00 uur

  • Altijd een e-coach
    aanwezig!